GOTT NYTT ÅR!

Så nu är jag faktiskt helt klart, eller ja nästan, bara lite små saker kvar. Hunnit med en promenad, var mycket varmare ute idag, skönt. Sen har jag fixat mig inför ikväll. Ska äta middag med Linda, Lisa, Evelina, Lowisa & eventuellt Emelie, hemma hos Evelina, sen blir det utgång och torget vid 12-slaget, sen efterfest. Säger som Linda: Känns som de händer nått speciellt ikväll!

Ha en grym kväll allesammans!


Nyårsafton

Godmorgon!

Jag gick och la mig direkt efter Midsomer igår, var så trött. Ni måste bara se Morden i Midsomer, det är verkligen jättejättebra!
Ben Jones & Tom Barnaby


Ska ta en promenad snart hade jag tänkt, sen duscha, fixa håret, sminka mig, klä på mig och börja tagga för kvällen. Men jag är redan galet taggad, ska bli så grymt kul!!

Heej!


Blev en heldag på Kupolen och kom hem alldeles nyss. Köpte ett par skor, en tunika och två par strumpbyxor, så nu är nyårsoutfiten klar, känns skönt. Ni får bilder sen!

Har lite bråttom nu eftersom jag ska duscha å greja lite innan jag ska se Morden i Midsomer som börjar klockan nio! Det är mitt absoluta favoritprogram, alla kategorier!!

onsdag förmiddag

Var ju meningen att jag å Moa skulle följa med pappa till Karlstad idag, men det var alldeles för kallt, inte så lockande att gå upp sex på morgonen och sätta sig i en iskall bil. Så vi blev hemma.

Sov till 11, vaknade och tittade ut genom fönstret, knallblå himmel och sol idag också, lovely! Men var tydligen superkallt ute, ca -25, gosh! Ska strax till Kupolen, med buss, burrrrrr! Får sätta på mig rejält med kläder och ta av mig när jag kommit dit. Så om ni ser en stor röd varelse rullandes på väg till bussen så är det jag:)


godnatt på er!

Nu har jag tittat klart på Komisarie Lewis, eller vad nu han å programmet heter. Ska tvätta av mig sminket och borsta tänderna innan jag kryper ner i sängen, drar ut på det liiiite för jag är ganska mörkrädd för tillfället, vet inte varför, vill inte sova ensam bara.

Imorgon ska jag och Moa till Kupolen, måste hitta nått snyggt att ha på mig till nyår! Apropå nyår så blev allt bestämt idag, mat, dricka, sängplatser osv, känns jättebra, allt är ordnat å löst och nu är det bara det roliga kvar! Det är faktiskt det första nyåret som jag inte firar med familjen, känns lite konstigt men det ska nog gå bra.

godnatt! sovgott!

ps. Kameran var super:D!!


tissssdag

Moas lag vann F95 klassen i Gorbys cup, super, grattisgrattis! Dom vann förra året också!

Mitt lag kom dock två, förlorade finalen mot Borlänge som vi igår vann mot med 6-3, till finalmatchen idag hade dom lånat in flera elitspelare, trist att man ska vinna på det sättet, aja. Tjejerna var iaf grymma!

Här är ett tidningsurklipp från förrförra året då vi ställde upp i två klasser, 93 och 91, och vann båda!


Nu ska jag gå upp till resten av familjen som sitter och myser vid brasan. Och juste, jag fick min kamera idag!! Batteriet laddas just nu sen ska jag börja pilla å lära mig alla funktioner.


ICA-Ulf!!


good morning sunshines

Solen skiner och himmlen är helt blå, underbart. Var tydligen svinkallt ute också, men det är bara mysigt!

Sitter och plattar håret, ska strax sätta på mig kläder och sminka mig. Blir en heldag på Lugnet idag också, semifinal (och jag räknar stenhårt med final också) för mitt lag, sen har Moa final. Så ja, nu vet ni vart jag kommer hålla hus idag.

Och idag åker Lukas till Sälen för att fira nyår med sina kompisar, kommer sakna honom förbaskat mycket, han kom förbi igår kväll och gav mig en hejdåpuss, min finis.


Ett i-landsproblem: Brun/vit?

Nu är det vinter och majoritet av Sveriges befolkning blir vit.

I början av hösten körde jag med brun utan sol men jag tycker somsagt det ser fejk ut, inte på alla, men på de flesta, det är svårt att få det bra och det blir ju aldrig lika snyggt som the real stuff, en äkta solbränna.
Solarium är en fin uppfinning, man blir brun och det är mysigt att ligga där i värmen. Men jag tycker inte det "tar" på alla ställen, bröstet och axlarna blir inte lika bruna som resten av kroppen, fattar inte varför. Och ett stort minus är att det ökar cancerrisken. Plus att det inte är så ekonomiskt.

Har tänkt att skitsamma, det är vinter, jag får helt enkelt vara vit, men jag är så less på det, det är ju så sjukt mycket snyggare att vara brun. Finns vissa undantag, vissa passar att vara snövitsvita, t ex Gynning.

Så what to do?! Funderar på att börja med brun utan sol igen, och sola solarium lite då och då men väldigt sällan.

Haha, ett stort i-landsproblem var det ja. Pinsamt. Men iallafall så måste jag börja med bus nu inför nyår! Så får vi se om jag håller i det efter..

Alltså jag vet inte ens varför jag skrev detta inlägg, hahaha.

Kristen Stewart som var söt i Twilight, vad har häääänt?!

ggg


måndag

Gick upp klockan nio imorse, wow! Vid kvart över tio åkte jag & Sandra in med mamma och Clara på stan. Sen gick vi i alla affärer tre gånger om, haha, men trevligt var det! Men hittade ingenting av det jag letar efter, suurt, köpte iallafall värmesprej till håret.

Sen tog jag bussen upp till Lugnet och tittade på när tjejerna spelade match mot Borlänge, blev vinst med 5-3, dom va skitduktiga, får nästan en tår i ögat, blir så stooolt!! Längtar jättejättejättemycket tills jag får börja träna och spela igen, ska bli så kul!! :D




kväll (shit va dålig jag är på rubriker!)



Hemma från Lugnet som inte alls var speciellt lugnt, hehe, trååkig jag är! Det var mycket folk som vanligt vid cuper, riktigt kul, såg massa gamla bekanta!
Moas lag vann, och mitt lag mot Faluns 94:or också, grymt. Mitt lag spelar nästa match imorgon och Moa spelar en precis just nu tror jag, så resten av familjen är uppe på Lugnet förutom jag och Adam. Jag håller på och försöker lägga honom, vilket är lättare sagt än gjort, han vill verkligen inte somna, fick iallafall höra en låång historia om Starwars så nu kan jag allt om Darth (stavning?) och Joda.


Godmorgon! (söndag)

LÄNGTAR GALET MYCKET TILL NYÅR!!

Har duschat, ätit lunch och sminkat mig, nu ska jag strax upp på Lugnet och titta på Gorbys cup, mitt lag spelar och Moas. Cupen håller på tills på tisdags så jag kommer nog vara på Lugnet ganska mycket dessa dagar.

Bjuder på en fin låt


"Släpp inte taget" av Harlan Coben

Hur långt är vi beredda att gå för att skydda dem vi älskar?

"Mike och Tia Baye hade aldrig kunnat föreställa sig att de skulle spionera på sin 16-åriga son Adam. Men sedan en av hans vänner tagit livet av sig förändras Adam och de bestämmer sig för att installera ett spionprogram på hans dator. Då de inser att han är inblandad i något mycket värre än de kunnat förställa sig försvinner Adam spårlöst.
Tryggheten i den idylliska förorten visar sig vara en illusion, och eftersom den lokala polisen är mitt uppe i en jakt på en serimördare tvingas de själva agera. De måste hitta sin son innan det är för sent."

"Släpp inte taget är en gastkramade thriller. En berättelse om det som lurar bakom välputsade fasader och perfekt klippta gräsmattor. En berättelse som hur skör tillvaron kan vara. Om hur vanliga människor tvingas göra omöjliga val. Exakt hur långt är en människa beredd att gå för att skydda sin mest älskade?"

Denna bok är så bra!! Läste ut den på två kvällar, man kunde verkligen inte lägga den i från sig. Den var grymt spännande och inte ett dugg förutsägbar, och ja, det var en sån där bok där författaren "tog läsaren i handen", den hade ett otroligt skönt flow.

Jag ska definitivt läsa Harlan Cobens andra böcker och se om de håller samma höga nivå.

4 av 5

lördag & mellandagsrea

Drar gårdagskvällen lite snabbt: Malin fick inte följa med ut så det blev bara jag, Carl och Jonis. Sjukt länge sen jag träffade Jonathan nu när han har flyttat till Sthlm, så det va kul. Vi tog bussen till Slätta, och åkte för långt så vi fick gå skit långt för att komma till festen, och väl där va det inte fest. Vi gick ner på stan och det var en riktigt rolig promenad (och lång), haha, Carl va så jäkla skum! haha! Väl där gick vi till Vera och Emma, sen kom Lukas och hämtade mig så skjutsade han hem sina kompisar och sen åkte vi hem och sov.

Och idag har jag varit på stan med Fanny, supermysigt! Köpte en foundation, en ny variant, hoppas den är bra. Så köpte jag en jacka, riktigt nöjd. Letade efter ett par overkneestövlar, en väska och en klocka också men hittade inget av det, trist. Får kolla efter det när jag ska till Karlstad på onsdag. Måste köpa värmeskydd till håret också, de måste jag komma ihåg.
Och juste, jag beställde en kamera idag! Hoppashoppas den kommer innan nyår. Det kommer också resultera till mycket mer bilder på bloggen! 

Ikväll ska jag ha myskväll med familjen, spela spel och äta ost & kex, mysigt är ordet! Innan det ska jag ta en dusch och ligga en halvtimme på spikmattan.


rubrik brist

Nu har jag lite tid att blogga. Vi har ätit ännu mer god julmat, och guud va gott det är med fisk. Sen har vi varit ute på en promenad och åkt pulka och efter det hade vi paket utdelning, fick massa fint! Nu har farmor och farfar precis åkt hem, men alla andra sitter uppe men jag smet ner till datorn en snabbis.

Ikväll var det meningen att jag skulle vara med Lukas men han fick lite förhinder så jag ska ut med Malin ist. Blir fest i stan, eller nånstans åt det hållet iaf, bra att jag har koll!!


haha, denna låt framkallar ett å annat minne! Hosjöskolan<3


Juldagen

 
Lite försent, men endå.

Jag hade en supermysig julafton hemma hos mormor och morfar med släkten på mammas sida! God mat, superbra julklappar, men framför allt underbart sällskap. Vi åt, tomten kom, vi fikade, spelade sällskapsspel och hade det grymt trevligt, precis som man ska ha på julen.

Idag ska vi fira jul här hemma med farmor, farfar, Pontus, Annica och Ida! Jag hoppas Lukas kommer också!:) Blir god mat, paket och mys.


onsdag

Oj idag har det varit en intensiv, men jättebra dag!
Gick på stan en stund med Fanny, Malin & Emma! Träffade på Sandra också, för länge sen sist! Sen kom pappa och syskonen och hämtade upp mig och vi åkte till Kupolen sen tillbaks till Falun och stan, sen Siba, sen Ica Maxi och sist men inte minst Vivo. Sen heeem! Väl hemma hade mamma städat hela huset och gjort julmat, så vi åt och sen gjordes det pepparkakshus, slog in paket och så klädde vi granen! Sen har vi spelat bingolotto, och gör fortfarande fast jag tog mig en liten paus för att titta igenom Facebook, blogga och lite sånt.

Internet är så sjukt segt just nu, hmm, ingen aning om varför. Nu ska jag gå upp till dom andra igen, hörs imorgon och då är det julafton!! Galet vad fort tiden går!

Sovgott!

Påväg till bussen, later!

70eabb02a60bc901dfefde57cb9ec5b3.png

Kolla varifrån!

Påväg till bussen, later!


dags att göra kväller

Är så trött, har huvudvärk och är snuvig, känns att jag har nått skit i kroppen, och det bästa då är väl att sova bort det så därför blir det en tidig kväll. Ska "göra kväller" nu, dvs tvätta av mig och borsta gaddarna, sen ska jag krypa ner i sängen med en bok. Var på biblioteket idag och lånade tre böcker så nu har jag lite läsning över lovet. 

Imorgon ska jag luncha och mysa med Fanny och Malin på stan, galet efterlängtat! Ska även till Kupolen med pappa och Moa och inhandla de sista julklapparna:)

Sovgott!


dan före dan, före dopparedan

Känns som dagarna rusar iväg, klockan är redan fem! Lukas kom igår kväll och vi tittade på halva "The football factory", vi orkade inte se klart hela. Blev så glad av att få träffa pysen igen, vi hade inte setts på fyra dagar, nästan fem, kändes nästan som en evighet!

Idag kollade vi klart på filmen, den var helt okej, sen käkade vi och sen åkte Lukas ner på stan och jag hamnade ensam framför en Sawfilm, fattar inte vart dom som gjort filmerna får alla sina idéer ifrån, så sjukt!


x-mas

Favorit julmat?
All fisk! Lax och sånt. Och julskinka på julknäcke med senap.

Det på julbordet som du tycker minst om? 
Julmust. Och inte köttbullar så värst mycket..

Hur ser det ut utomhus på drömjulen?
Mängder utav gnistrande snö, solsken och lagomt kallt. På kvällen stjärnklar himmel och superduper kallt.

Drömjulklappen?
Ingenaning.

Drömjulaftonen?
Att ingen i hela världen behöver fira julen ensam.

Tomten?
Tomten är så mysig! Och jag kan inte sluta tro att det finns tomtar, dock inte såna stora, tjocka, vitskäggiga gubbar med röda kläder, utan hustomtar, små, ganska fula, som hjälper till på gårdarna..

Vad tycker du om julen allmänt?
Jag <3 julen! Stämmningen kring jul är så otroligt mysig, allt runt om kring, alla förberedelser, levande ljus, pynt, gran, alla underbara dofter och framför allt att umgås med sina nära och kära.  

Ge eller få klappar?
Ge! Absolut!

Hur blir julen i år?
Förhoppningsvis lika bra som alla andra år!


monday

Dagen har gått så fort hittills, låg och drog mig i sängen fram tills lunch sen har jag och Moa tittat på "The virgin suicides". Bra film, men hemsk. Tror boken är bättre en filmen, känns så.


Sen har jag duschat och nu ska jag och mamma baka julgodis!


Sådärja

Nu är mitt rum städat och fint. Och jag håller fast vid att det är KUL att städa! Har bytt drapperi framför dörren också, blev superbra, nu fattas bara en fin julblomma. Det måste fixas!

Nu ska jag duscha och sen fixa mat till mig, Moa & Adam. Clara, mamma & pappa är på innebandy DM för 95:or, men Moa är sjuk så hon spelar inte, men det går superbra för hennes lag, dom ska spela final lite senare. Håller tummarna för dom! Blir iaf tomtegröt och smörgås med skinka till middag. 

Nej duschen var det ja, later!
 

söndag

Sitter med mössa och halsduk och känner mig mysipysig. Har varit i Åsbobacken med Adam och åkt pulka, var jättemysigt & liiite jobbigt eftersom Adam gillar att bli dragen på boben och jag inte kan säga nej till han när han sötar sig.


Bloggade ju ingenting igår. Men det blev lite partii igår kväll iaf, firade in lovet kan man säga, kom hem vid halv två och då gick jag och la mig. Nu är nyår spikat också, kommer bli så sjukt jävla kul!! Blir ett GRYMT tjejgäng!

Och idag kommer honeybunny hem från Säleeen, hoppas på att få träffa han ikväll!


Fredagkväll



Nej, nu har jag bestämt mig för att stanna hemma ikväll. Infektionen i kroppen gör sig påmind, är förskräckligt trött och jag går ju somsagt på pencillin så då borde man iallafall hålla sig lugn några dagar. Och jag vill mycket hellre vara hemma och mysa med min familj än festa!

Har rensat bilder på datorn uppe, så kul att gå igenom alla mappar, massa minnen!!

Nu ska jag ta två alvedon och ett glas cola, mitt huvud värker.  

JULLOV!

Åh så härligt! LOVLOVLOV!!

Har varit i skolan på avslutning och sen hos studievägledaren och lämnat två lappar, ser verkligen fram emot att börja med de individuella valen, tror det kommer bli kanonkul!

Lite senare ska jag och Moa åka och sola, men har inga planer för kvällen än så länge, pencillinet gör mig så trött och skulle hemskt gärna bara mysa hemma, men tjejerna är partysugna så kanske följer med dem ut, får se vad jag känner för ikväll helt enkelt. Fanns ju planer på Parken också, aja, vi får se helt enkelt.

Ska iallafall käka middag med familjen och fira att lovet är här, jag ska stå för efterrätten! Tror den kommer bli grym faktiskt. Kan lägga ut receptet här senare.

Jag är din krigare

När jag var liten, alltså riktigt liten såg jag en film som gick på tv. Och jag blev totalt besatt, det var den bästa film jag någonsin sett! Åren gick och jag mindes hur otroligt bra jag tyckte den där filmen varit, men jag kom knappt ihåg någonting alls av handligen och namnet hade jag total glömt bort! Katastrof. Ännu fler år gick och en dag var jag inne på en mack med pappa, där dom även hyrde ut filmer och där var den, filmen jag letat efter i flera år!! "Jag är din krigare" hette den. Men vi hyrde den aldrig, men nu visste jag iallafall va den hette och efter ett tag visade dom den på tv, och jag såg den och spelade in den, och den var precis lika bra som jag kom ihåg den! Och har även sett den nu på "äldre dar", haha, och den är så fin! Se den!

Filmen gjorde ett otroligt starkt intryck på mig som väldigt liten, var väl mest det jag ville komma fram till, plus att den är väldigt bra!

"En ung grabb, Kim, får i uppdrag av en indian att bli naturens beskyddare. Han avlägger ett löfte om att försvara naturen mot alla inkräktare. En liten rävunge blir hans kompanjon. Med pilbåge, kniv och sinnrika fällor tar han strid mot alla hot"

En riktig Maja-film!

torsdag

Åh sista dagen imorgon sen JULLOV! Någon mer än jag som är grymt glad?! Snö, fint väder, jul, nyår, långa lediga dagar, lek i snön, grillning på sjön, pulkaåkning, skridskor, skidor.... Blir alldeles glad i hela kroppen!

Idag har det varit en till sån där slappdag, är ju inte helt frisk så, tog iallafall bussen till mammas jobb och åt lunch och sen var jag på samtal med Kjell som gick jättebra.

Bild från i sommras. Kändes passande så här i vintertid!


Bonaqua Silver Päron



Måste bara tipsa om denna otroligt goda dryck!! Väldigt lätt kolsyrad med en frisk päronsmak, lika nyttigt som mineralvatten men hundra gånger godare. Perfekt släcktörstare på sommaren!

onsdag

Var i skolan ett tag, sen åkte jag med mamma till Apoteket och hämtade min medicin. Och där fick vi motorstopp! Fick ta taxi hem och så. Men nu är bilen bärgad och på lagning, hoppas dom lagar den fort eftersom pappa är i Danmark med den andra bilen. Dags för en ny bil tycker jag!

Har inte så mycket vettigt att skriva, har ju inte gjort någonting alls denna vecka förutom ett vårdcentralsbesök, en tur till skolan och apoteket. Morgondagen blir antagligen likadan, matteprov och samtal med Kjell är det enda som är planerat. Hoppas medicinen börjar verka så att jag är pigg till helgen, även fast det nog blir en lugn helg är det alltid skönt att vara pigg.

Nu ska jag plugga matte, duscha och åka till Lukas!

Ni har inga önskemål på inlägg:)?


tisdag (publiceras idag, oooonsdag)

Har varit hemma nästan hela dagen förutom en liten trip till vårdcentralen för att lämna ett prov, åkte med mormor och morfar dit, sen åkte vi och handlade. Sen har jag bara tagit det extremt lugnt, kände mig sliten utan anledning, jättetrött. Sen ringde iallafall nån tant från vc och berättade att dem fått provsvaren och att jag skulle få medicin. Men dem hade stängt när mamma skulle hämta det så blir antagligen att vara hemma från skolan imorgon också, men måste dit en snabbis och hämta min mattebok iaf.

Sen känner jag ett extremt behov av en halvtimme i solariumet, var riktigt länge sen nu och jag känner mig VIT, eller känner och känner, jag är vit.. Körde med brun utan sol ett tag, men jag tycker man ser orange ut mer än brun och det är svårt att få till det snyggt utan linjer eller fläckar. Samtidigt känns det ju inte helt okej att sola solarium, alla skrämmer mig med att det är så farligt, plus att det inte är så ekonomiskt heller. Men det är skönt, verkligen avslappnande att ligga där, plus att man känner sig grymt fräsch när man är brun.


snösnösnö

Kom hem klockan sju, 8.30-19.00, snacka om intensiv dag!
Skoldagen rullade på och det kändes verkligen jättemycket bättre än igår kväll då jag bara ville spy på skolan, nu är jag tillbaks i den trevliga skolan-är-faktiskt-kul-känslan. Tror det var för att min snutt kom hit igår kväll och sov med mig! Dagen idag var helt okej, förutom ett stort minus, boken vi läser på svenskan skulle varit utläst i fredags, och idag skulle vi som inte var i skolan då skriva en bokrecension, så jag fick skriva en bokrecension om en bok jag inte läst. Supersmart. Not. Var helt säker att den skulle va utläst tills nu på fredag, men icke. Gjorde mitt bästa iallafall, hm.
Klockan tre gick jag till mediahuset och blev fotograferad, hade frågat om Malin ville va med, men hon va sjuk, men det gick bra endå, jag var så nervös, ville inte ens se bilderna, haha! När vi kom ut från huset hade det snöat jättemycket, eller okej, kanske typ en dm, men det kändes verkligen supermycket! SNÖSNÖSNÖSNÖ!:)

Nu ska jag duscha, och sova. Godnatt!




Är i skolan, har matte och spanska

0a5a573dfeb4194183aba9d6d36a0ac2.png

Kolla varifrån!

Är i skolan, har matte och spanska kvar, sen ska jag och Malin på fotografering! Nu måste jag fortsätta räknaaa:)


LUCIA, söndag

Nu är jag hemma igen efter en mycket mysig vistelse i Sälen med min kärlek. Var verkligen superdupermysigt! Jag är så otroligt kär & lycklig♥

Direkt när vi kom hem åkte Lukas och spelade seriefinal, mot Malung, så jag & Linda kollade på den, grymt jämn match, slutade dock med förlust, 7-6, men det var en bra match, jättesynd att dom förlorade. 

Imorgon är det skola, och det känns verkligen jättejobbigt. Och då menar jag verkligen jättejobbigt, går knappt att förklara känslan, vill bara gråta när jag tänker på att en lång skolvecka väntar:( Var länge sen jag kände så här, går väl lite i perioder I guess. Hoppas att jag vaknar imorgon och det känns lite bättre iallafall, gäller att tänka positivt!

Nu ska jag duscha och titta på film, och förbereda mig mentalt för att sova ensam:( haha


Torsdag

Hemsk natt säger jag bara! Jag trodde verkligen att jag skulle frysa ihjäl, och ont i armen och huvudet hade jag också, men det var verkligen frusenheten som var värst. Jag fryser vanligtvis väldigt mycket, men nu blev det typ dubbeldubbeltdubbelt så mycket, det var hemskt. Nu mår jag iallafall myyyyycket bättre, har tagit två alvedon också så armen och huvudet gör inte så ont heller. Pappa blev också dålig men mamma hade iallafall tur och klarade sig från biverkningar.

Nu har jag duschat och packat, ska till Sälen med Lukas idag. Ska bli sååå mysigt!!:) Får se om jag kanske mobilbloggar lite där, kommer hem på söndag så annars hörs vi då:)

Ha en bra Luciahelg!



inväntar vaccinets biverkningar....

Ja, det är väl vad jag gör nu, men jag hoppas ju såklart jag slipper det! Sprutan är iallafall tagen nu, skönt att ha det gjort!

Kvällens to do:
* Sätta igång två maskiner tvätt, och hänga [ ]
* Gå till affären och köpa shampoo & balsam [ ]
* Ta bort och sätta på nytt nagellack [ ]
* Duscha, raka, peela och smörja in mig i någon god lotion [ ]

Om de ovanstående sakerna hinns med innan åtta blir det film, men det återstår att se. Kanske dags att börja sätta igång, innan jag zZzzzomnar framför datorn, är tröttis!


tröttis

Min eftermiddag såg ut så här:
Först var jag och käkade med mamma, Moa och Adam, sen åkte jag och Moa ner på stan och letade julklappar, fick med oss en hem, vet en som kommer bli superglad på julafton!! Vi ska åka till Kupolen nästa vecka och inhandla resten av paketen.

Sen tog jag bussen hem, gillar att åka buss, det är rätt mysigt faktiskt, läste igenom samhällskunskapen, mejlade in den, satt lite vid datorn, tittade lite på tv, drygade mig lite med mamma och sen nu tycker jag det är hög tid för sängen. Så godnatt på er!


and you can see my heart beating, you can see it through my chest

Skolan är rätt chill förtillfället, känns skönt. Har lite beslutsångest gällande individuellavalen bara, finns så mycket man skulle vilja göra ju! I trean blir det iallafall matte c, skulle helst skippa det men är väl bra att ha gjort den kursen I guess. Ska boka in ett möte med studievägledaren nästa vecka så får han hjälpa mig lite med valet inför tvåan. Sen åkte jag ner på stan och köpte kryapådiggodis till älsklingen och sen var jag in på vårdcentralen en snabbis, ska vaccinera mig mot svininfluensan imorgon, känns inte så jätte lockande med tanke på hur många som klagar över biverkningarna och faktiskt blir riktigt dåliga, mer än halva klassen var borta idag, säger väl en del.

Nu ska jag läsa igenom lag & rätt arbetet innan jag skickar iväg det!

En bra låt av Rihanna! Dålig kvalité på youtube dock, sök på spooootify ist!

i skolan, tisdag

Sitter i skolan, fick skjuts av mamma så är här rätt tidigt:) Samhällskunskap, mentorsgrupp, matte, så ser schemat ut idag.

Bloggare igen senare idag!





kväll, måndag


haha, busigt. (Alltså, nu tror folk jag satt en svart grej där för man ser ja ni vet vad, men så är det inte, jag hade min arm/hand för, jag satte den där svarta mer där för att det inte skulle se så skumt ut)

Sådär ja, då var måndagen avklarad. Blev iallafall att titta på Harry Potter och halvblodsprinsen, visst heter den så? Sen tog jag en dusch på kvällskvisten och ja, det är vad jag gjort idag. Väldigt ointressant läsning för er, men en helt okej, skön start på veckan enligt mig.

Nu blir det 20 minuters tv-tittande, sen sängen! Imorgon är det back to school som gäller, undra hur många som är där med tanke på att hela skolan vaccinerades idag.

"Ett annat sätt att vara ung" av Per Nilsson

"I november vet Hannah allt. Hon vet vem hon vill vara, hon vet hur hon vill leva. I slutet av april är allt förändrat. Hon har mött människor. Någon vill henne väl, någon gör henne arg och rädd, någon vill komma henne nära. Och någon verkar spela ett spel med henne. Ett spel på liv och död. Ett spel där slutet är bestämt"

Jag hade läst om boken på nätet, och alla höjde den till skyarna. Den skulle vara sååå bra. Så jag hade superhöga förväntningar! Gick till biblioteket och lånade den, läste på baksidan (en del av det kan ni läsa längst upp i inlägget) och tyckte inte alls det stämde med det som jag läst om på internet. Menmen, jag lånade iallafall boken och läste ut den.

Jag har suttit och funderat på hur jag skulle kunna förklara dess handling kortfattat, men det känns omöjligt. Men om man ska förklara den med ett ord får det helt klart bli: krånglig. Den var inte krånglig att läsa, utan handligen och sättet författaren skrivit på var, krångligt. Lite svårt att förklara. Men jag gillar krångliga, skumma böcker, så det gjorde mig ingenting alls. Man kan nog säga att boken var rätt djup, på sitt vis, men inte superdjup, men rätt mycket lätt poesi och tankar.

Jag gillade bokens möten, boken bygger på möten, på möten mellan helt olika personer. Och det är en till sak jag gillar, blandning av personligheter, kontraster.

Jag tror nog detta är en bok som man antingen tycker om, eller hatar, det finns nog inget mellanting. Jag tycker om den, jag älskar den inte, men jag tycker om den. Det var en bra bok, som jag uppskattar att jag läst. Lite annorlunda och speciell.

3 av 5

måndag

Börjar väl med att dra lördagkväll och söndagen i korthet:

Mötte upp Linda och Lisa on the bus, plus lite mer folk. Åkte till Emelie på fest, var riktigt lyckat faktiskt. Carl och Oskar kom, och Evelina, och älskling å hans kompisar en pytteliten stund också. Sen blev det en promenix med Carl, Filip och Evelina och sen mötte jag Lukas på bussen och vi kom hem runt tretiden. Och somnade väl runt fem. Och sen skulle vi upp halv sju dagen därpå, fast det klarade vi inte av, haha, så blev ingen Gävletrip. 

Sen igår så bowlade vi med Clara och Isak, killarna mot tjejerna, Lukas & Isak vann! Var jättekul iaf:) Sen blev det det vanliga underbara söndagsmyset,  jag å Lukas åkte och handlade lite gott, dvs god ost, kex, dricka, godis å så. Sen tittade vi på film med Moa och mamma:)

Nu hade jag tänkt sätta på en film, lutar åt nyaste Harry Potter.


lördag!

Precis hemkommen från den årliga Gymnosgalan. Förr i tiden, eller ja, för några år sedan, då var jag själv med och uppträdde, men nu var det Clara som var med, vår lilla stjärna. Hon är så duktig! Och Moa är ledare för en barngrupp i Hosjö så hon var också med, men som ledare då. Tog massa kort med systemkameran, och konstaterade att jag inte är någon vidare fotograf.. haha

Mobilbild


Ikväll blir det utgång med Linda och Lisa, förhoppningsvis Fanny också! Vi ska på fest i stan, ska försöka fixa in Carl och Oskar också när vi väl kommit dit, får slå på min charm och grymma övertalningsförmåga! ;)
Sen ska jag sova med Lukas♥, han ska också ut ikväll men med sina kompisar!

Ha en bra kväll babes!


hemma!

Blev en mysig fika på Waynes, latte vanilj och en smörgås som inte ens är i närheten så god som den på gallerians andra café. Och endå typ 12900030344 kronor dyrare. Gillas inte!

Vi blev väl där cirkus två timmar. Sen blev jag och Linda, som vanligt, väldigt spontana och helt plötsligt var det bestämt att vi skulle på fest! Men sen tänkte vi till lite och bestämde oss för att hoppa det idag. Skönt, eftersom jag är grymt trött. Det enda som fattas nu är en flaska cocacola, galet sugen. Men Vivo har stängt och ja, vi har julmust hemma, men jag är vill ha cola. Hmm.

Nu ska jag göra nått vettigt, typ duscha. Måste ta bort sminket, usch, gillar inte att ha smink hemma, känns inte alls fräscht!


fredag

Jag har jämt problem med hur jag ska börja inläggen.... haha!

Idag har jag varit på sjukhuset, hos Kjell och Iris, gick jättebra faktiskt, va lite nervös innan. Sen har jag städat lite på övervåningen och pluggat matte. Och hjälpt Clara med sin läxa. Nu har jag precis tänt miljoner ljus, eller nästan, känns så, tycker levande ljus är så mysigt!! Pappa och Clara fixar ihop den nya sängen till mami & papi, den ska vara klar tills mamma kommer hem som en lite suprise. Och jag lyssnar på musik. Blir en lugn kväll för min del, ska fika med några kompisar på stan bara.

Nu ska jag sminka mig!


torsdag

Lukas åkte för en stund sen och jag försöker hitta någonslags motivation till mattepluggandet. Jag måste verkligenverkligen plugga idag, pappa ska hjälpa mig ikväll iallafall, men skulle va bra att ha gjort lite på egen hand också.. Aja.

Dagens "att göra" är iallafall:

* Duscha, raka benen å så
* Måla naglarna. Röda eller franskmanikyr?!
* PLUGGA MATTE
* Gå en relativt lång promenad
* Följa med pappa till Avesta

Men nu först ska jag titta på film med Moa och Clara.


onsdagkväll

Idag har jag varit ute och njutit av det fina vädret! :)

Efter lunchen var jag ute med mamma och Adam. Försökte ta mig upp på vinden också, finns en jacka där uppe som jag skulle vilja ha ner. Men dörren hade frysit fast och när jag stod högst uppe på den ishala stegen fick jag lite höjdskräck och bestämmde mig för att lägga ner "Expedition vinden"! Får bli en annan dag då det är mildare ute, ska ju, tyvärr, bli varmare igen. Usch, vill inte se plusgrader på ett bra tag nu!

Sen på kvällskvisten tog jag en promenad med Sandra till affären och köpte godis och dricka till ikväll då jag och Lukas ska titta på film. Kul att träffa Sandra, allt för länge sen sist!

Föresten så var en av mina mentorer och min historialärare, Göran med på tv-programet "Vem vet mest" i svt! Men jag missade det, gaah, måste se reprisen! Han kom iallafall till finalen, och kom trea där. Han skulle vara med på fredag också, måste se!! Grymt cool han är! Görgen är också grym! Sjuktbra lärare!

Ikväll ska jag alltså titta på film och mysa med Lukas♥ Och imorgon blir det en lååång sovmorgon, iallafall för min del, Lukas skulle kanske upp och jobba.


onsdag- och helgen börjar!

Godmorgon, eller är det förmiddag, eller till och med eftermiddag?!

Iallafall gick jag upp åt frukost den vanliga tiden, bestämde mig för att vara hemma, kände mig slut helt enkelt. Somnade om och sov till 12, läste lite och satte mig sen här. Nu väntar jag på att mamma ska komma hem med lunch sen får vi se vad som händer.

WOOOW! Det är första gången någonsin det är 0 personer inne på msn. Kan bero på att jag har raderat nästan alla killkontakter, har bara Lukas och Carl kvar! Förlåt till er andra, ta det inte personligt, alla liksom bara åkte med i raderavågen! :D

Jag är ledig imorgon och på fredag, väldigtväldigtväldigt skönt.

Har inget mer att blogga om, vi hörs senare idag!

Done!

Samhällskunskapen är klar!! Och spanskan ju, så nu är det bara matteplugg kvar. Och eventuellt lite finslip på samh om jag kommer på något mer. Men är väldigt nöjd med den. Ska be mamma och pappa läsa igenom det sen också och se vad dom tycker. 


PEACE!

Kom på att jag saknar Malin & Fanny jäkligt mycket:( Heldag snart tjejer, det är ett måste!!


Dec. 1, 2009

Åh, efter mitt tjat om snö igår kom den! Imorse när jag vaknade va det litelite snö på marken, jippie! Och vädret var helt annorlunda mot de senaste veckorna, helblå himmel, skinande sol och svinkallt, helt underbart!

Efter skolan åkte jag ner till stadsbiblioteket, lånade tre böcker, bla en jag letat efter ett tag, den verkar så bra!! Jag pluggade också nån timme, gjorde klart spanskan och började på samhällskunskapen, ska fortsätta nu tillsammans med mitt chai-thé, mums. Det är verkligen jätteskönt och jätteeffektivt att plugga på biblioteket, trivs verkligen där. Ska nog åka in dit torsdag-fredag då jag är ledig, kommer garanterat få mycket gjort då. 

Jag påbörjade iallafall min kur mot förkylningen när jag kom hem, blev dock en varm dusch istället för bad, nu fattas bara filmen, den tar jag ikväll! Ska försöka få med mamma ut på en promenad också.

Men nu måste jag sätta igång med plugget:)


i skola, tisdag.

Har precis haft samhällskunskap♥, haha. Nu sitter jag i datasalen och väntar på att läraren ska komma... Sitter här på lunchrasten bara för att ha genomgång på det jag missat, så kommer hon inte? Suck.

Har jätteont i huvudet och lite sånt, hoppas verkligen inte jag håller på och få det Moa och Clara haft, feber, ont i halsen och varit riktigt risiga. Ska hem och dricka massor utav thé, ta ett bad och titta på film, bra kur mot förkylning. Måste plugga ioförsig (se pluggschema), men samhällskunskapen är ju bara kulplugg. Och ämnet är ju lag och rätt, om brott, varför vissa blir brottslingar, samhällsförhållanden osv osv, och det är verkligen något jag gillar.

Nu ska jag gå och leta efter läraren, hörs efter skolan! :)

RSS 2.0